Cel mai bun moment pentru a vizita Egiptul: sfaturi și recomandări de călătorie

Egiptul este o destinație turistică iconică, bogată în istorie, cultură și peisaje fascinante. Cu toate acestea, alegerea momentului potrivit pentru a vizita această țară poate influența în mod semnificativ experiența ta de călătorie. În acest articol, vom explora diferitele sezoane și evenimente din Egipt și vom oferi sfaturi și recomandări pentru a alege cel mai bun moment pentru o călătorie memorabilă în această destinație fascinantă.

Sezonul de Vizitare

 1. Sezonul de Iarnă (Noiembrie – Februarie): Aceasta este perioada în care temperatura în Egipt este mai blândă, ideală pentru a vizita siturile arheologice și atracțiile de pe malul Nilului fără a te confrunta cu căldura extremă. Este, de asemenea, momentul potrivit pentru a face scufundări în Marea Roșie, deoarece temperatura apei este confortabilă pentru înot și snorkeling.
 2. Sezonul de Primăvară (Martie – Mai): În această perioadă, vremea devine mai caldă, iar plajele încep să fie mai atrăgătoare pentru turiști. Este momentul perfect pentru a explora templele și piramidele fără a fi aglomerație, deoarece nu este încă sezonul de vârf al turiștilor.
 3. Sezonul de Vară (Iunie – August): Aceasta este perioada în care temperatura în Egipt poate fi extrem de ridicată, atingând uneori chiar și peste 40°C în unele zone. Cu toate acestea, este momentul potrivit pentru a beneficia de tarife reduse la hoteluri și excursii, dar trebuie să fii pregătit pentru căldura intensă.
 4. Sezonul de Toamnă (Septembrie – Octombrie): Temperaturile încep să scadă ușor, iar aglomerația turiștilor este mai mică în comparație cu sezonul de vară. Este un moment excelent pentru a explora siturile turistice fără a te confrunta cu căldura excesivă și mulțimea de turiști.

Evenimente și Festivaluri

 1. Festivalul Abu Simbel: Acest festival are loc pe 22 și 23 februarie și marchează aniversarea zilei de naștere a faraonului Ramses al II-lea. Este o ocazie unică de a asista la evenimente culturale și spectacole de lumini și sunete la faimoasele temple de la Abu Simbel.
 2. Festivalul Naufragiului: Organizat în luna mai în orașul Taba, acest festival oferă turiștilor oportunitatea de a explora și de a participa la activități de scufundări în locații celebre de scufundări din Marea Roșie.
 3. Festivalul Sfinților (Mulid El-Nabi): Acest festival religios este celebrat în întreaga țară în luna ianuarie, marcând nașterea Profetului Muhammad. În această perioadă, vei putea experimenta atmosfera vibrantă și festivă din piețele și străzile Egiptului.

Sfaturi și Recomandări

 1. Asigură-te că ai asigurare medicală: Înainte de a călători în Egipt, verifică-ți polița de asigurare medicală pentru a te asigura că ești acoperit în caz de urgențe medicale sau accidente.
 2. Respectă cultura locală: Egiptul are tradiții și obiceiuri specifice, iar respectarea acestora este importantă. Asigură-te că te îmbraci modest și respecți regulile și obiceiurile locale.
 3. Bea apă îmbuteliată: Pentru a evita problemele digestive, consumă doar apă îmbuteliată și evită gheața din băuturi.
 4. Planifică-ți itinerarul: Înainte de a pleca în călătorie, planifică-ți itinerarul și rezervă excursiile și biletele de intrare în avans pentru a evita aglomerația și pentru a economisi timp și bani.

Concluzie

Alegerea momentului potrivit pentru a vizita Egiptul poate influența în mod semnificativ experiența ta de călătorie. Indiferent de sezonul ales, Egiptul te va întâmpina cu ospitalitatea sa, atracțiile sale istorice și peisajele spectaculoase. Prin urmare, urmând sfaturile și recomandările noastre, vei putea să te bucuri de o călătorie memorabilă în această țară fascinantă.

About the Author: editorul

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *